Vainion Liikenne - Laatulupaus 20.12.2011

Avaa tulostettava versio (PDF) tästä

1. Tarjottavat liikennepalvelut

Yhtiömme tarjoaa linja- ja ostoliikenteen palveluja Varsinais-Suomen alueella. Tilausliikenteen palveluja tarjoamme Etelä-Suomessa. Matkamme suuntautuvat pääosin kotimaahan mutta liikennöimme myös Venäjälle, Baltiaan, Keski-Eurooppaan ja Pohjoismaihin.

Yhtiön kotipaikka on Salo.

2. Palveluista ja niiden muuttumisesta tiedottaminen

Painatamme kaikki linjaliikennevuorot sisältävää aikataulujulkaisua. Lisäksi painatamme tarpeen mukaan erillisiä alue-aikatauluja.

Kaikki aikataulumme ovat löydettävissä soitteesta www.vainionliikenne.fi sekä matkahuollon aikatauluhausta osoitteesta www.matkahuolto.fi.

Aikataulukirjan kansilehdellä on painettu aikataulun voimassaoloaika.

Pyrimme siihen, että aikatauluja muutettaisiin vain koulujen päättymisen yhteydessä kesällä ja koulujen alkaessa syksyllä. Pakottavissa tapauksissa muutoksia voidaan tehdä myös vuodenvaihteessa.

Linjaliikenteen eri liikennealueiden aikataulukausissa noudatetaan mahdollisimman tarkoin alueen peruskoululaisten kouluvuotta. Joissakin tapauksissa kalustokierrollista syistä johtuen koulupäivien liikennettä ajetaan vaikka alueella ei olisikaan peruskouluissa koulupäivää.

Liikenteen muutoksista tai poikkeuksista tiedotamme nettisivuillamme osoitteessa www.vainionliikenne.fi.

Pakottavista liikennemuutoksista (esim. siltatyöt) julkaistaan tiedote nettisivuillamme mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Linjaliikenteessä kuljetamme myös rahtia.

3. Käytössä olevat liput ja niiden hinnat

Linja- ja ostoliikenteessä kelpaavat kaikki Matkahuollon myymät liput.

Busseista voi matkalippuja ostaa kaikista vuoroissa käteisellä rahalla, lisäksi pankki- ja luottokorteilla pikavuoroissa ja muutamissa vakiovuoroissa. Visa Electron käy maksuvälineenä pikavuoroliikenteessä sekä muutamissa vakiovuoroissa.

Nettisivuillamme on myös lippukauppa, jossa myytävät liput ovat edullisempia kuin bussista ostetut.

Salon paikallisliikenteessä kelpaa myös Salon Matkahuollosta hankittava kaupunkilippu.

Matkahuollon myymiä matkakortteja voidaan ladata busseissa.

Lipputuotteiden hinnat ovat julkaistu osoitteessa www.vainionliikenne.fi

4. Informaatio- ja lippujärjestelmät

Yhtiömme asiakaspalvelu on auki ma-pe klo 8-16 ja lisäksi hätätapausten varalle on päivystys numerossa 040-844 9858 ma-pe klo 16-21 ja la-su klo 9-21.

Yrityksemme kuuluu Matkahuollon lippujärjestelmään.

Kuulumme myös Salon, Vakka-Suomen ja Länsi-Uudenmaan seutulippujärjestelmiin sekä SaTuSa (Salo-Turku-Salo), Vakka-Suomen, Lohjan ja Vihdin työmatkalippujärjestelmiin. Kuulumme myös HSL:n U-lippujärjestelmään.

5. Käytössä olevat ajoneuvot

Ajoneuvokalustomme koostuu monenkokoisista busseista ja pyrimme suorittamaan kuljetustehtävämme kulloiseenkin tehtävään parhaiten sopivalla kalustolla.

Kaikki pikavuoroliikenteen automme ovat varustettuja WC:llä, ilmastoinnilla, laajakaistalla ja 220 V - tai USB-latausjärjestelmällä.

Salon kaupunkiliikenteessä kaikki autot ovat matalalattiaisia.

Lastenvaunujen kuljettaminen auton sisällä on mahdollista matalalattiaisissa busseissa ja muissa busseissa tavaratilassa.

Tilausliikennekalustomme on tarvittaessa varustettu kaikilla nykyaikaisilla mukavuusvarusteilla.

Polkupyöriä kuljetetaan linjaliikenteessä tilan sallimissa rajoissa. Polkupyörille ei varata paikkoja. Polkupyörän kuljettaminen Matkahuollon kautta lähetettävänä rahtitavarana on varmin keino saada pyörä kuljetetuksi haluttuna aikana määränpäähän.

Huollamme autokalustomme huolellisesti, jotta matkustaminen on miellyttävää ja varmaa.

Kalustomme siivotaan päivittäin. Verhoilumateriaaleissa olemme kiinnittäneet erityistä huomiota allergiavapauteen ja pyrimme välttämään materiaaleja, joiden puhtaanapito on hankalaa.

6. Asiakastyytyväisyyden mittaaminen

Järjestämme asiakastyytyväisyyskyselyitä satunnaisesti.

Tallennamme kaikki asiakaspalautteet ja vastaamme niihin. Seuraamme kehitystä palautteiden määrällä.

7. Valitusten käsittely, hinnan palautus, sopimuksen purku ja vahingonkorvaus

Pyrimme vastaamaan asiakaspalautteisiin asiakkaan toivomalla tavalla kahden työpäivän kuluessa. Loma-aikoina vastaus voi viipyä pidempään.

Palautteiden johdosta tarvittaviin toiminnan korjaustoimenpiteisiin ryhdytään välittömästi.

Matkalipun hinta voidaan palauttaa tapauksissa, joissa voidaan selvästi osoittaa virheen johtuvan autohenkilökunnan toiminnasta. Usein hyvityksenä käytetään vapaalippua.

Kaluston rikkoontumistapauksissa järjestämme korvaavan kuljetuksen mahdollisimman nopeasti. Viivytyksestä johtuvia kuluja ei korvata.

Kaikki automme ovat vakuutettuja ja kolari- ym. vakavissa vahinkotapauksissa vahingot korvataan vakiintuneen korvauskäytännön mukaisesti.

Matkan aikana särkyneet matkatavarat korvataan ensisijaisesti matkustajan omasta matkatavaravakuutuksesta. Muussa tapauksessa korvataan tavaran käyvä arvo, mikäli voidaan osoittaa tavaran olleen ehjä lastaustilanteessa ja särkyminen on johtunut autohenkilökuntamme tuottamuksesta. Asiakkaan itse lastatessa tavarat bussiin ne ovat hänen vastuullaan.

Pyrimme aina siihen, että vuorot ajetaan aikataulussa. Kuitenkin sää-, keli- tai liikenneolosuhteista johtuvia viivästyksiä sattuu toisinaan ja näistä johtuvia välittömiä tai välillisiä kuluja ei korvata. Näissä tilanteissa kuljettajien ensisijainen tehtävä on suorittaa tehtävä turvallisesti, tällöin aikataulun noudattaminen on toissijainen tehtävä.

8. Vammaisten ja liikuntarajoitteisten palvelut

Linjaliikenteessä autohenkilökunta auttaa mielellään liikuntarajoitteisia henkilöitä autoon nousussa ja poistulossa.

Salon kaupunkiliikenteessä liikennöidään matalalattialustolla, johon nouseminen on mahdollista pyörätuolilla. Tarvittaessa varmista auton sopivuus numerosta 02 777 33 33, ma-pe klo 8-16.

Linjaliikenteessä tarvittavat apuvälineet voidaan kuljettaa turvallisesti tavaratilassa.

Autojemme WC:t eivät sovellu vaikeavammaisten käyttöön.

MATKAKUMPPANINA VAINIO, VALINTA MAAN MAINIO!

 

Avaa tulostettava versio (PDF) tästä

 

J. Vainion Liikenne Oy Tilausajopalvelu ALV rek. 
Hossiankatu 3, p. 02 777 330, Y-tunnus 0139506-7
FIN-24240 Salo, fax 02 777 3327 krnro 131.560
p. 02 777 3320,   kotipaikka Salo
fax 02 731 8618